lørdag den 8. august 2009

En lykkelig mor

Sådan en helt almindelig, om end overordentlig varm og solrig, lørdag åbner mine øjne for hvor alsidigt det er at være mor. Mange små oplevelser i løbet af en dag, nogen store, andre tilsyneladende små og ligegyldige, men i en mors øjne, alle ufattelig store og mindeværdige - lige til at blive glad i låget af.
Vi har endnu engang været i eksil i Hillerød et par dage. Når huset står tomt og solen skinner, flytter vi gerne derop og nyder haven :o) og i dag var ingen undtagelse. Her et udpluk af dagens dejlige oplevelser...
En tur ned til søen for at fodre ænder, en helt almindelig oplevelse som kun bliver helt speciel af at have sin 2 årige med som med strålende øjne fortæller "Aske giver ænder mad, nam nam nam, ænder glad for Aske" og derefter sidder helt stille i adskillige minutter mens han kigger på ændernes foretagsomhed og alt får en kommentar med på vejen.
En mini-jazz-koncert i arkaderne med en træt og puttelysten dreng på skødet :o)
Et badebassin der blev fyldt med vand og en meget vandglad dreng der plaskede rundt og lavede kunster - igen ledsaget af historier om at "åh åh åh Aske falder ned i vandet, plask" og "jeg svømmer som en lille frø, hop hop hop".
En træt mor på bagsædet af bilen som i stedet for at underholde, fik læst Peter Pedal på fisketur højt af sin store dreng :o) Han foregreb gang på gang slagets gang i bogen og fortalte om noget der ville ske om adskillige sider, men pointen med at aben falder i vandet i forsøget på at fange en fisk, blev ikke misset, men derimod tydeliggjort ved 5 gentagelser.
En kæmpe durumrulle der blev fortæret med største vellyst af både far og søn - ingen var særlige villige til at dele...
En tissetår der for 100 gang var lige ved at ende i sofaen, men i stedet for landede i potten, fordi Aske skyndte sig hen og satte sig på potten - wow en stor dreng ik?! En bedrift som høstede masser af ros og smil.
En mor der efter at have læst bogen vi skal have en baby for Aske, fik ordre om at ligge sig ned på gulvet med følgende ord "baby i mors mave, Aske ovenpå mors mave, dukke ovenpå Askes mave" nååååååhhhhh
Og så et "elsker dig mor" for første gang...

Man kan da ikke andet end at blive smaskforelsket og ovenud lykkelig over at have fået den fantastiske gave det er at være mor :o)

3 kommentarer:

connie sagde ...

Halløj og tillykke med dagens fantastiske oplevelser - han er bare fantastisk!!
Hilsener fra din søster

søster Birgit sagde ...

Hej søster og familie
Netop hjemvendt fra en frantastisk ferie læser jeg om jeres dejlige sommerdage. Dejligt at følge med og være en del af jeres liv selv om vi ikke ses så tit.
knus og rigtig god ny uge
Birgit

mor sagde ...

Ja jeg kan kun samstemmende sige,ja du har så evig ret,det er helt utroligt at være mor,både til små og store børn og børnebørn,selv om en gammel mor kan blive træt,er det vidunderligt at være mor.Ja få lov at være med i jer alles liv .Tusind tak for det endnu en gang.Tak for et dejligt hus at komme hjem til .Velkommen igen.Knus mor