torsdag den 29. maj 2008

En dejlig dag

Efter 11 timers nattesøvn, vågnede Aske glad og frisk til morgen. Når han sender en det største go' morgen smil og man kan fornemme at solen allerede skinner fra en skyfri himmel, så er det ingen sag at hoppe ud af dynerne selvom kl. endnu ikke har passeret 6. I dag har Aske været i zoo for første gang, og hvilken fantastisk og vild oplevelse... Det er åbenbart længe siden jeg har været i zoo, for hold da op hvor var der sket mange ændringer, bygget nyt, omrokeringer m.m. og det hele var absolut til det bedre. Jeg blev helt opløftet over at se hvordan flere af dyrerne nu går sammen og har mere plads at bevæge sig rundt på. Helt ok måde at vise sit bybarn hvordan de vilde dyr lever i næsten autentiske omgivelser, eller så autentisk som det nu lader sig gøre midt inde i byen... Det er så absolut et sted vi skal til at besøge noget mere. Ud over at kigge på dyr, syntes Aske det var fantastisk at kigge på alle de andre børn, de utallige vogne (træk-, klap-, barne- og motoriserede vogne), at spise sten på legepladsen, at trisse rundt og hive i blomsterne osv. osv. Dagens udflugt blev afsluttet med en tur i bussen, hvilket også var meget spændende - alt for spændende til at finde ro til en ammetår! Jo der skal såmænd ikke så meget til at more og underholde den lille dreng. Træt var han da vi kom hjem og det varede da også kun få minutter før han faldt omkuld og sov en god middagslur.
Da Kim kom fra arbejde, gik far og søn en tur i Fona mens jeg løb mig en tur. Nem aftensmad gjorde, at der var god tid til at lege, snakke og hygge og efter et tiltrængt bad, brillierede Aske med at gå rundt på egen hånd i stuen (stadig på kraftig opfordring, men han er ved at være helt god til det, balancen er i hvert fald på plads så nu er det vist mest modet der mangler). Jeg brugte 1 time inde i sengen sammen med Aske da han skulle sove, for når hans lille krop nu kan så meget, er det svært at finde hvile. Han drøner rundt, op på knæ, kravle over mig, op at sidde, rejse sig op ad radiator og ned igen, babse lidt og så starte forfra med at mosle rundt. Til sidst overmandede søvnen ham dog og der lå jeg så og kunne kigge på hans lille afslappede krop og snuse til hans hår - det er dejligt at være mor!!

3 kommentarer:

Hanne sagde ...

hvor opløftende og dejligt at læse om jeres dag. Aske og moderskabet for ham fylder det hele!!! Håber i får en ligeså dejlig weekend som dagen igår.
Og ja det er fantastisk at være mor - ligestilling eller ej, det skal ihvertfald IKKE tages fra os!
Hanne

Anonym sagde ...

Endnu en dejlig oplevelse at følge jer, endnu en gang tak. Hvor er du bare god Dani til at tage på tur med din lille guldklump.Jeg vil gerne begynde at være sammen med jer , etv 1 gang om ugen,så kan du bestemme, hvad vi skal lave,jeg kan alle dage i næste uge,måske minus tirsdag.God weekend til jer knus mor

Anonym sagde ...

Hej, Helge kom lige forbi og så at du havde været i zoo, der var vi jo for nogle uger siden med Elias -måske vi en gang kan tage der ind sammen med Elias. Altid hyggeligt lige at kigge ind og se hvad I laver og hvordan I har det. Også tak for billedet hvor Aske kravler, som du sendte på mail. Knus og kærlig hilsner Birgit